Aangepaste dienstregeling snelbus Groningen – Leer vanwege grenscontroles

Vanaf donderdag 10 oktober 2024 vertrekt de snelbus van Groningen naar Leer 20 minuten eerder. Deze wijziging is noodzakelijk vanwege extra grenscontroles aan de Duits-Nederlandse grens.

Wat betekent dit voor reizigers vanaf donderdag 10 oktober?

  • Alle snelbussen vertrekken 20 minuten eerder uit Groningen om aansluitingen te behouden: De nieuwe vertrektijden zijn: 6.10, 8.10, 10.10, 12.10, 14.10, 16.10, 18.10 en 20.10 uur.
  • De vertrektijd van de snelbus uit Leer naar Groningen verandert niet.
  • De grenscontroles beïnvloeden de reisduur; houd daarom rekening met een langere reistijd.

Treinvervangend busvervoer

Er zijn werkzaamheden aan het spoor voor de Wunderline aan het Duitse en Nederlandse deel. Ook wordt de beschadigde spoorbrug Friesenbrücke bij Weener (Duitsland) hersteld. Hierdoor is er geen treinverkeer mogelijk tussen Bad Nieuweschans en Leer. Reizigers kunnen tussen Leer en Groningen met de snelbus rechtstreeks heen en weer reizen. Meer informatie over de vervangende treinverbinding staat op de website van Arriva.

Tickets

Reizigers die gebruik willen maken van de treinvervangende busverbinding hebben een geldig vervoerbewijs nodig, zoals een OV-chipkaart of betaalpas. Inchecken gebeurt op het vertrekstation, en uitchecken op het aankomststation. Het is niet mogelijk om fietsen mee te nemen in de bus.