Restauratie van Hauptbahnhof Oldenburg in volle gang

De Deutsche Bahn (DB) is gestart met de renovatie van Hauptbahnhof Oldenburg, een belangrijk knooppunt voor de Wunderline. De historische stationshal krijgt zijn oude glorie terug en wordt hersteld in de oorspronkelijke staat uit 1915. De belangrijkste werkzaamheden zijn eind februari 2024 begonnen en omvatten de demontage, restauratie en (hernieuwde) opbouw van drie historische overkappingen inclusief beglazing.

Belangrijk knooppunt

Met de renovatie investeert Deutsche Bahn ongeveer 80 miljoen in de toekomst van Oldenburg als belangrijk verkeersknooppunt. Oldenburg verwelkomt dagelijks maar liefst 25.000 reizigers. In de toekomst kunnen deze reizigers niet alleen genieten van een modern en comfortabel station, maar ook van een uniek stukje erfgoed. De renovatie is tegelijkertijd een mooie stap voorwaarts in de verbetering van de verbinding tussen Groningen en Bremen.

Hauptbahnhoff Oldenburg

Foto: DB Station&Service AG/Sebastian Bechstedt

Planning

De restauratie van Hauptbahnhof Oldenburg duurt naar verwachting tot eind 2027. Tijdens de renovatie blijft treinverkeer mogelijk. De renovatiewerkzaamheden kunnen echter enige overlast voor reizigers veroorzaken. Bepaalde perrons worden tijdelijk gesloten, ook kan de spoorwegsituatie wijzigen om de veiligheid van de passagiers te waarborgen. De Deutsche Bahn vraagt om begrip voor eventueel tijdelijk ongemak.

Voor meer informatie klik hier (Duitstalig).