Modernisering station Westerstede-Ocholt van start

In maart 2024 is de Deutsche Bahn (DB) begonnen met de modernisering van station Westerstede-Ocholt, onderdeel van het traject Wunderline. DB investeert samen met de deelstaat Nedersaksen en Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen (LNVG) ongeveer negen miljoen euro in het project. In de toekomst kunnen reizigers genieten van een modern en vooral barrièrevrij station.


Bron: Deutsche Bahn / Christian Bedeschinski

De werkzaamheden omvatten de nieuwbouw van de perrons 2 en 3/4. De perrons krijgen een hoogte van 76 centimeter, gelijk aan de instaphoogte van de trein. De reizigerstunnel wordt ook vernieuwd en uitgerust met liften. Door de ontmanteling van spoor 1 zijn de bussen en parkeergarage straks direct toegankelijk vanuit de trein. Verder wordt gewerkt aan overkappingen tegen weer en wind, energiebesparende verlichting en routebegeleiding voor blinden en slechtzienden. De werkzaamheden moeten begin 2025 klaar zijn.

Olaf Lies (minister van Verkeer, Bouw en Digitalisering van deelstaat Nedersaksen) benadrukt: "Ons doel is om de mobiliteitstransitie op een zinvolle manier vooruit te helpen en vooral om de behoeften van de mensen centraal te stellen."

Kijk voor meer informatie op de website van Deutsche Bahn (Duitstalig).