Geen treinen tussen Groningen - Bad Nieuweschans 26 oktober tot en met 3 november

In de herfstvakantie werken ProRail en verschillende aannemers aan het spoor tussen Sappemeer en Zuidbroek. De meeste werkzaamheden zijn voor de snelheidsverhoging die nodig is voor de Wunderline. Van zaterdag 26 oktober tot en met zondag 3 november rijden daarom geen treinen op het traject tussen Groningen - Bad Nieuweschans, en Groningen - Veendam.

Tussen Sappemeer en Zuidbroek verstevigen ProRail en Gebr. De Koning de ondergrond. Dit doen ze door onder andere damwanden en H-profielen aan te brengen. Treinen kunnen zo met hogere snelheid gaan rijden. Ook zijn er grondwerkzaamheden en kabel- en leidingwerk. Tijdens de werkzaamheden zijn enkele overwegen kortere of langere periode afgesloten. Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op wunderline.nl/hoogezand-zuidbroek.

Gevolgen voor het treinverkeer

Tijdens de werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen. Reizigers die gebruik willen maken van het treinvervangende busvervoer hebben een geldig vervoerbewijs nodig, zoals een OV-chipkaart of betaalpas. Inchecken kan op het station van vertrek en uitchecken op het station van aankomst. Het is niet mogelijk om fietsen mee te nemen in de bus.

Kijk voor actuele reisinformatie op arriva.nl/werkaanhetspoor.