Werkzaamheden tussen Bad Nieuweschans en Leer vanaf 1 februari

Van 1 februari 2024 tot en met 14 december 2024 rijden er geen treinen tussen Bad Nieuweschans en Weener vanwege werkzaamheden aan het spoor. Tussen Weener en Leer reden er al geen treinen vanwege het herstel van de spoorbrug Friesenbrücke. Reizigers kunnen met de bus reizen tussen Bad Nieuweschans en Leer.

Trein Arriva

Bus tussen Bad Nieuweschans - Weener - Leer

Van 1 februari tot en met 14 december rijdt er een bus van vervoerder Weser Ems. Deze bus (reguliere buslijn 620) tussen Bad Nieuweschans – Weener – Leer sluit aan op de treindienstregeling in Bad Nieuweschans. De dienstregeling is te vinden via www.dbregiobus-nord.de of www.bahn.de

Haltes bus:

  • Bad Nieuweschans: bushalte aan de Stationsstraat
  • Weener: bushalte bij het station, aan de Wiesenstraße
  • Leer: busstation bij het station, busperron 8

Daarnaast blijft de snelbus Groningen – Leer (lijn 401) rijden volgens de reguliere dienstregeling van 2024.

Reistijd en tickets

Reizigers die reizen met de bus tussen Bad Nieuweschans – Weener – Leer moeten rekening houden met een langere reistijd van ongeveer 20 minuten. Ook kan er geen fiets meegenomen worden in de bus. In- en uitchecken kan bij een paal op het vertrek- en aankomst treinstation. In de bus kan het vervoerbewijs worden getoond. Meer informatie is te vinden via de website van Arriva: www.arriva.nl/werkaanhetspoor.

Werkzaamheden aan het spoor

In Duitsland worden de werkzaamheden van februari tot en met december uitgevoerd. Het spoor en de spoorbaan worden verwijderd en opnieuw gebouwd zodat treinen straks op het hele Duitse deel van het traject naar Leer 120 km/u kunnen rijden. Naast deze aanpassingen is het ook nodig om de seininstallaties hierop aan te passen en te vernieuwen. Ook worden er onbewaakte spoorwegovergangen opgeheven, overwegen beveiligd en bruggen vernieuwd. Daarnaast wordt de nieuwe Friesenbrücke gebouwd. Meer informatie over deze werkzaamheden: https://bauprojekte.deutschebahn.com/p/wunderline 

In Nederland wordt tussen station Bad Nieuweschans en de grens het spoor ook geschikt gemaakt voor de snelheidsverhoging naar 120 km/u. De werkzaamheden tussen Bad Nieuweschans en de Duitse grens worden voornamelijk in juni uitgevoerd. Meer informatie over de snelheidsverhoging Bad Nieuweschans - grens.